2 nyttige råd til dig der søger fonde

Er du leder i en forening, så ved du garanteret det med at man tit står og mangler kapital til at handle noget udstyr, arrangering af enkelte arrangementer eller andre afgørende ting.

Det kræver en kæmpe indsats at fremskaffe alle disse midler hjem til foreningen. Det kan du gøre ved at afsætte forskellige ting, afvikle forskellige aktiviteter eller ved at ansøge fonde.

Men hvordan søger du fonde og legater, og hvordan får man triumf med at søge fonde? Har du selv prøvet at søge fonde og legater, oplever du helt sikkert gentagne gange at du får rigtig mange afslag? I såfald kan man gøre nogle ting for at øge dine chancer for at få succes. Læs herunder og få 2 pålidelige anvisninger til hvordan du bedst ansøger fonde.

Søg de rette fonde

Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at selektere de rigtige fonde. De rigtige fonde er dem der hjælper formål som svarer til jeres forenings ønske.

Adskillige danske fonde får en masse fondsansøgninger som du straks kan forkaste, da de ingenlunde passer ind i formålsparagraffen for fonden. Tilbage på bordet sidder de så med nogle få ansøgninger som de så kan begynde med.

Så gør dig selv den tjeneste at læse fondens vedtægter indgående igennem og bedømme kraftigt om det arrangement du skal søge til, passer ind. Gør den ikke det, så skal du ikke bruge jeres og fondens arbejde på at levere en ansøgning til dem.

Du kan bla. finde en oversigt over danske fonde ved at klikke her.

Hold ansøgningen kortfattet og eksakt

En hel del fonde får en mega stor stabel af ansøgninger. Der er rigtig meget stof der må læses igennem og det kræver meget tid. Er din anmodning temmelig lang og for upræcis, så hæves faren for at din ansøgning bliver stillet hen i mængden ”læses senere”. Heriblandt er det overhovedet ikke sikkert at den overhovedet bliver læst, andet end for at opspore stedet hvortil nej’et skal fremsendes.

Hver og en anmodning hos en fond bør kunne reduceres til 1 side. På samme måde som i de transmissioner hvor direktører på 1 minut skal berette overfor investorer hvorfor de skal indføre pengemidler i sin etablissement. Ligeledes præcist skal du forklare hvorfor fonden I søger skal bevilge jer de skejser som du anmoder om.

Er der så forskellige ønsker til oplysninger der skal med i anmodningen f.eks. budget eller anden viden, så må det medfølge som et tillæg, som de kan sætte sig ind i bagefter at de er blevet interesseret i dit ansøgning på den ene side.

Speak Your Mind

*