Godnathistorier gavner søvnen

Det er et velkendt problem blandt forældre, at småbørn har svært ved at falde i søvn. Når man endelig tror at missionen er lykkedes og børnene er faldet i søvn, går der ikke mange minutter før de pludselig står i stuen igen med dynen i hånden. Ligesom voksne, har børn brug for at koble af og slappe af i hovedet, inden det bliver sengetid. Derfor er det vigtigt at gøre sengetiden til noget afslappende for dit barn, så de naturligt bliver trætte og søvnige.

En god metode til dette er at læse en godnathistorie højt for dine børn. Måske et kapitel fra dit barns yndlingsbog, eller en af de historier, du selv fik fortalt da du bar lille. Udover at være hyggelige, er godnathistorier en rigtig god måde, at få dit barn til at slappe af på, og give tankerne en pause. Når du læser højt for dit barn, får du skabt en tryg, rolig og afslappende atmosfære omkring sengetid. Du giver dit barn mulighed for at koble af og give slip på dagens oplevelser i ro og mag.

Du kender måske selv, hvor dejligt det kan være, når man falder i søvn foran fjernsynet. Sådan er det også for børn. Når du læser godnathistorier højt for dine børn eller synger en godnatsang, danner din stemme et trygt og roligt lydtæppe, som gør det lettere for dit barn at falde i søvn. Lyden af din stemme er tryg og rar, og gør det lettere for dit barn at glide hen.

Speak Your Mind

*